Сучасні концепції спортивного менеджменту - Танклевська, Наталія; Вибранський, Віталій (Фінансовий простір, 2020)
В статті розглянуто процес становлення й розвитку менеджменту галузі спорту й фізичної культури. Встановлено, що історія менеджменту спортивної сфери налічує не одне століття, має певні концепції походження. Проаналізовано визначення сутності спортивного менеджменту, яка полягає в цілеспрямованому впливі суб’єкта управління на об’єкт управління з метою забезпечення ефективного функціонування об’єкту, поліпшення його початкового стану та приведення його у бажаний. Досліджено його принципи, функції та концепції. Виявлено проблематику сучасного стану спортивної сфери та шляхи її покращення. Також було виявлено, що найбільших успіхів в галузі навчання висококваліфікованих працівників сфери спортивного менеджменту досягла Велика Британія, Франція, Швейцарія та Німеччина