The multifaceted nature of the impact of digital technology on the economy of terror - Pantielieieva, Nataliia; Revera, Evheniy (Фінансовий простір, 2019)
У статті виявлено характерні ознаки сучасного тероризму, визначено вплив тероризму на економічну діяльність, досліджено теоретичні засади економіки терору. Обґрунтовано значущість цифрових технологій для економічного розвитку. Розкрито сутність та доведено, що потенціал цифрових технологій має поліаспектний характер. Визначено здатність потенційних властивостей цифрових технології, поряд зі стимулюванням економічного зростання та добробуту, продукувати ризики використання для терористичних цілей та фінансування тероризму, що вимагає впровадження певних заходів їх ідентифікації та забезпечення ефективної протидії нелігитивному використанню цифрових технологій.