Аналіз діючої стратегії розвитку підприємства з використанням праксеологічного підходу - Колмакова , Олена; Орябинська, Валентина (Фінансовий простір, 2019)
Досліджено існуючу «Програму розвитку КП «Харківводоканал» на 2015-2026 рр.» в аспекті стратегічного розвитку комунального підприємства та проведено оцінку її розділу «Підвищення енергоефективності, за рахунок реалізації заходів з енергозбереження», використовуючи праксеологічний метод; запропоновані доцільні напрямки політики енергозбереження, розширення та проведення детального аналізу можливих шляхів енергозбереження. Виділено напрямки розвитку даного підприємства: фінансова безпека, енергетична безпека підприємства.