Фінансова безпека банківської діяльності: сутнісний та забезпечувальний аспекти - Квасницька, Раїса; Антонюк, Олександра (Фінансовий простір, 2019)
В статті обґрунтовано сутність фінансової безпеки банків, досліджено ризики, що впливають на фінансову безпеку банківської діяльності. Розкрито суть моральних ризиків та запропоновано їх розгляд за впливом на них різних факторів. Визначено інструментарій, який дає змогу здійснювати діагностичні і превентивні дії, спрямовані на підтримку належного рівня фінансової безпеки. Сформульовано заходи щодо забезпечення фінансової безпеки банківських установ.