Управління фінансовими ресурсами на вітчизняних молокопереробних підприємствах - Іващенко, Ганна; Кіпа, Марина (Фінансовий простір, 2015)
Сформовано систему показників ефективності управління фінансовими ресурсами, яка базується на ресурсно-функціональному підході. Проведено градацію рівнів за критерієм ефективності управління фінансовими ресурсами вітчизняних молокопереробних підприємств за допомогою кластерного аналізу. Проведений аналіз «міграції» молокопереробних підприємств по кластерах дозволив розмежувати підприємства на яких здійснюється стратегічне, тактичне та оперативне управління фінансовими ресурсами.