Участь України у процесах міжнародного трансферу технологій в контексті забезпечення конкурентних переваг - Прощаликіна, Аліна; Красномовець, Вікторія (Фінансовий простір, 2015)
Виявлена специфіка участі України в міжнародному трансфері технологій, що полягає, з одного боку, в неадекватно низькій частці на світовому ринку технологій а, з іншого, у відсутності цілеспрямованих дій для активізації інноваційної діяльності. Проаналізовані основні показники участі України в міжнародному трансфері технологій. Визначені основні фактори, які перешкоджають посиленню інтеграції вітчизняної економіки у світові ринки технологій. Визначені основні чинники, які перешкоджають посиленню інтеграції вітчизняної економіки у світові ринки технологій. Сформовані пропозиції по інтенсифікації трансферу технологій в Україні, які об’єднані в нормативно-правові, економічні і організаційні групи.