Аналіз та перспективи розвитку інституційного бізнесового середовища в Україні - Гунько, Вікторія (Фінансовий простір, 2015)
Визначено сутність підприємництва та необхідність розвитку підприємницького середовища. Проаналізовано основні економічні показники розвитку підприємництва в Україні. Визначено чинники, що перешкоджають розвитку бізнесу, а саме: високі процентні ставки за кредитами, низький рівень забезпеченості фінансуванням, дефіцит обігових коштів, високий рівень оподаткування. Запропоновано рекомендації для загальнодержавних і регіональних органів державного управління щодо удосконалення підприємницького інституційного середовища.