Природа фінансового контролю - Шевчук, Олег (Фінансовий простір, 2015)
У статті досліджено підходи до розуміння сутності фінансового контролю та його ролі в сучасній економіці. Організаційно-економічний зміст фінансового контролю пропонується розглядати з трьох методологічних позицій: економічної категорії; комплексної функції і невід’ємної частини діяльності з управління та самостійного управлінського процесу і цілісної системи. На підставі проведеного дослідження запропоновано авторське визначення фінансового контролю.