Поєднання бухгалтерського та податкового обліку в Україні - Другов, Олексій; Остап’юк, Наталія; Каменецька, Валерія (Фінансовий простір, 2015)
Розглянуто роль бухгалтерського обліку в управлінні підприємством. Визначено суть та причини виникнення податкового боргу. Проаналізовано трансформаційні зміни, що відбуваються в системі бухгалтерського обліку в незалежній Україні. Зроблено аналіз прояву створення інтегрованої системи. Теоретичною основою дослідження є системний підхід, який став основою дослідження вимог і характеристик бухгалтерського обліку із урахуванням вимог користувачів. Запропоновано шляхи вдосконалення подальшого впровадження МСФЗ та вдосконалення законодавчої бази. Наведено рекомендації щодо можливості створення інтегрованої бухгалтерської системи в Україні.