Сучасна політика пенсійного реформування в Україні: проблеми і перспективи - Варцаба, Віра; Заславська, Ольга (Фінансовий простір, 2018)
Розглянуто практичні аспекти функціонування пенсійної системи України, виявлено ключові проблеми і ризики політики пенсійного реформування. Здійснено аналіз діяльності Пенсійного фонду України, акцентовано увагу на доцільності пошуку нових джерел його фінансування і підвищення фінансової стійкості. Обґрунтовано необхідність реформування солідарної пенсійної системи, створення накопичувальної системи загальнообов᾿язкового державного пенсійного страхування і розвитку системи добровільного недержавного пенсійного забезпечення.