Вибір органу регулювання в умовах гіперрозвитку фінансових інститутів - Зорянський, Віталій (Фінансовий простір, 2018)
Особливістю фінансової системи України є домінування банківських установ, у той час як фондові ринки залишаються недостатньо розвиненими. Тому небанківські фінансові інститути мають створювати синтези нових продуктів з метою конкурентоспроможності та поєднань нових напрямів діяльності з Fintech. Це не завжди перебуває в межах контролю регулятора, а інколи і взагалі здійснюється без будь-якого контролю. Тому ключовим завданням сучасного етапу розвитку фінансового ринку України є підвищення якості контролю за учасниками ринку. Перш за все потрібно врахувати закордонний досвід з питань регулювання фінансових інститутів, а також обрати єдиний регулятор, який здійснюватиме ліцензування, нагляд, контроль їхньої діяльності.