Оцінка результативності фінансового контролю на основі стандартизації - Любенко, Андрій (Фінансовий простір, 2015)
Стаття розглядає особливості аналітичної оцінки результатів фінансового контролю на основі стандартизації. Автором запропоновано підходи до оцінки результативності та ефективності контрольних заходів органів державного фінансового контролю з використанням стандартів INOSAI. Автор вважає, що запровадження системи оцінювання результатів контролю на основі стандартизації дозволить встановлювати причини порушень бюджетного законодавства, оцінювати якість контролю та в цілому сприятиме підвищенню ефективності державного фінансового контролю