Особливості контролю доходів кредитних спілок в Україні - Біляченко, Олена; Здреник, Василь (Фінансовий простір, 2015)
Досліджено діючу систему контролю за діяльністю кредитних спілок в Україні на базі чого виділено складові даної системи та охарактеризовано основні функції, повноваження та методичні прийоми проведення контролю в цілому та контролю доходів зокрема в розрізі зовнішніх та внутрішніх суб’єктів контролю. Досліджено типові порушення, які виникають при обліку доходів кредитних спілок, що дозволило удосконалити методичні підходи до проведення внутрішнього контролю доходів кредитних спілок в частині визначення етапів, джерел доказів та прийомів і способів контролю.