Участь банку в карткових платіжних системах: оцінка витрат і доходів - Черномор, Володимир (Фінансовий простір, 2015)
В сучасних умовах карткові платіжні системи займають важливе місце в роздрібному бізнесі українських банків. Але участь в карткових платіжних системах пов’язана зі значними витратами. Тому вибір оптимальної, з точки зору можливостей банку, платіжної системи і стратегії її розвитку залишається важливою передумовою забезпечення прибутковості цього напрямку діяльності.В статті проаналізовані ключові витрати пов’язані з вступом і участю в карткових платіжних системах, а також джерела доходів від участі в карткових платіжних системах.Крім того, в статті наданий приклад розрахунку фінансового результату банку від участі в платіжних системах НСМЕП, Visa і MasterCard.