Формування системи управління підприємством на засадах конролінгу - Головко, Олена; Пащенко, Тетяна (Фінансовий простір, 2018)
Розглядається система фінансового контролінгу на підприємстві як концепція успішного управління фінансами. Проаналізовано підходи до визначення сутності дефініції «фінансовий контролінг», визначено завдання фінансового контролінгу. Зазначено основні переваги і недоліки впровадження контролінгу в діяльність вітчизняних підприємств. Розглянуто етапи впровадження системи контролінгу в діяльність підприємства, охарактеризовано кожний з етапів. Обґрунтовано доцільність упровадження контролінгу на підприємстві. Проведено моніторинг фінансового стану ПАТ «ХМЗ «Світло Шахтаря», використано спеціальні методи фінансового контролінгу. За допомогою SWOT-аналізу виявлено сильні/слабкі сторони, а також можливості/загрози для подальшого розвитку ПАТ «ХМЗ «Світло Шахтаря». Використовуючи АВС-аналіз, доведено важливість певних груп витрат.