Еволюція наукових підходів до окреслення змісту банківської діяльності - Огородник, Віра (Фінансовий простір, 2018)
Дослідження присвячено аналізу еволюції наукових поглядів на зміст банківської діяльності, а також визначенню ролі банків у соціально-економічному розвитку країни. Установлено, що банківська діяльність виступала предметом досліджень численних наукових шкіл, зокрема меркантилізму, фізіократії, класичної політичної економії, неокласичної, а також, починаючи з ХІХ століття, її досліджували представники вітчизняної науки.Розглянуто специфіку банківської діяльності та обґрунтовано результати взаємодії банків із домогосподарствами, підприємствами і державою.