Розвиток місцевого оподаткування в Україні - Тищенко, Вікторія (Фінансовий простір, 2018)
Установлено, що у країні триває розвиток системи місцевого оподаткування, зокрема, шляхом зміни механізму єдиного податку через включення платників фіксованого сільськогосподарського податку до складу його платників ІV групи, перегляду кількісних параметрів тих критеріїв, якими визначається можливість перебування на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності, ліквідації нижньої межі ставок для його платників І та ІІ груп, підвищення ролі надходження від плати за землю та єдиного податку.Визначено актуальні тенденції розвитку місцевого оподаткування в Україні в розрізі динамічної зміни складових місцевих податків та зборів. Конкретизовано зміни в законодавчому забезпеченні місцевого оподаткування. Обґрунтовано необхідність його подальшої модернізації та розвитку як фіскального механізму розвитку держави на місцях.Отримані результати дослідження можуть бути запропоновані для подальшої модернізації системи місцевого оподаткування на сучасному етапі розвитку економіки і сприятимуть виробленню чіткої та прозорої системи формування обґрунтованої державної податкової політики.