Теоретичні основи інституціональних змін національної економіки - Руденко, Микола (Фінансовий простір, 2018)
Досліджено теоретичні основи інституціональних змін національної економіки. Проведено аналіз розуміння сутності категорії «інститут». Окреслено можливі варіанти виникнення інститутів, як невід’ємної частини теорії інституціональних змін. Проаналізовано причини інституціональних змін, як результат взаємодії формальних і неформальних інститутів. Досліджено можливість запозичення інститутів у краї нах, історія трансформації економіки яких є прикладом для інших, та імплементація інституцій у національне інституціональне середовище. Доведено, що ефективні інституціональні зміни потребують правильного набору інститутів, які у даний час у конкретному місці є найбільш оптимальними.