Світова валютна система: теоретичний аспект - Стирська, Ольга (Фінансовий простір, 2015)
У статті розкрито сутність поняття «світова валютна система». Досліджено її функції, властивості, складові елементи. Обґрунтовано роль долара США у світовій валютній системі. Окреслено перспективи її трансформації.