Наукові засади управління знаннями в сучасних організаціях - Христенко, Олена; Озерчук, Тетяна (Фінансовий простір, 2017)
Визначено роль знань в діяльності сучасних організацій. З’ясовано, що знання в організації є незамінним, рідкісним та унікальним ресурсом, а основним завданням керівництва організації в сучасних умовах господарювання є забезпечення ефективної організаційної діяльності і підвищення продуктивності праці «інтелектуальних» працівників. Досліджено ознаки знань та основні наукові підходи до класифікації знань в організації. Також, проведено аналіз основних етапів процесу управління знаннями: планування (ідентифікація, оцінка), збір (пошук, отримання), систематизація накопичення, вибір), зберігання (класифікація, трансформація), розподіл (поширення, обмін), застосування (використання), створення (стимулювання приросту).