Значення звітності зі сталого розвитку у забезпеченні ефективності традиційних фондових індексів та індексів відповідального інвестування - Макаренко, Інна; Пластун, Олексій (Фінансовий простір, 2017)
У контексті вивчення взаємозв’язку між корпоративною соціальною відповідальністю компаній, що розкривається ними у звітності зі сталого розвитку, та їх фінансовою ефективністю проведено порівняння традиційних фінансових індексів та індексів відповідального інвестування. Автори використали R/S аналіз для розрахунку експоненти Херста як мірила персистентності (довгострокової пам’яті) індексів відповідального інвестування та традиційних фінансових індексів. Отримані результати дають змогу зробити висновок про низьку ефективність індексів відповідального інвестування, зокрема DJSI, що зумовлює необхідність стандартизації та формування єдиних методологічних підходів до складання корпоративної звітності зі сталого розвитку.