Інтеграція сучасних видів та концепції бухгалтерського обліку для цілей сталого розвитку - Макаренко, Інна (Фінансовий простір, 2017)
Розмежування сучасних видів та концепцій бухгалтерського обліку дозволила виявити їх роль у формуванні парадигми обліку, звітності й аудиту сталого розвитку. Екологічний, соціальний, фінансовий та управлінський види обліку, які відповідають певним капіталам та видам вартості за актуарним підходом виступають ядром парадигми. Динамічний, електронний, мережевий, фрактальний, ситуаційно-матричний, інтегрований, креативний та стратегічний обліки створюють її обліково-аналітичне забезпечення за стадіями облікового циклу. Підкреслюючи цілісність системи бухгалтерського обліку компанії доведено необхідність інтеграції цих видів та концепцій обліку сталого розвитку на основі мультистейкхолдерського підхіду, концепції капіталів та доданої вартості.