Особливості дерегуляції економіки України - Гордуновський, Олег (Фінансовий простір, 2016)
Доведено, що процес дерегуляції економічних відносин, що забезпечить економічну свободу суб’єктів господарювання у поєднанні з адекватною системою підтримки сприятиме збільшенню економічної ефективності економіки та зниженню її тіньового сектора. Дерегуляція повинна бути направлена на створення умов для залучення наявних у регіонах ресурсів для розширення сфер і ефективності господарської діяльності та зростання інвестицій, що надасть додатковий імпульс регіональним народногосподарським комплексам. На основі аналізу різних рейтингів та їх складових досліджені сучасний стан та особливості дерегуляції у вітчизняній економіці. Проаналізовано вплив проведеної в останні роки політики з дерегуляції економіки на рівень економічної ефективності. Розглянуто різні форми адаптації економічних суб’єктів до заходів з дерегулювання. Сформульовано ряд рекомендацій щодо продовження політики дерегуляції економіки України.