До проблематики підвищення ефективності діяльності підприємства на інноваційних засадах - Шматковська, Тетяна; Сосна, Ганна (Фінансовий простір, 2016)
У статті розглянуто теоретико-прикладні аспекти підвищення ефективності діяльності підприємства на інноваційних засадах. Досліджено значення інноваційної діяльності підприємств для забезпечення економічного зростання національної економіки та окреслено значення у підвищенні ефективності функціонування підприємства таких інноваційних процесів, як освоєння нових видів продукції, впровадження нових технологічних процесів і методів організації виробництва. Наведено найважливіші фактори створення цілісного та ефективного господарського механізму адаптації підприємств до умов ринку та запропоновано подальшу розробку комплексу теоретико-сетодичних питань щодо підвищення ефективної діяльності підприємств на інноваційних засадах