До питання про взаємозв’язок людського розвитку та ефективності використання трудового потенціалу - Кочума, Інна (Фінансовий простір, 2016)
В статті розкрито механізм взаємозв’язку та взаємовпливу людського розвитку та ефективності використання трудового потенціалу на макрорівні, проаналізовано основні показники, що їх характеризують, визначено несприятливі чинники, що утворюють вітчизняне інституційне середовище, як базову причину відставання України у цих сферах, та надано рекомендації щодо комплексного характеру реформ, покликаних радикально покращити це середовище.