Організація пооб’єктного контролю ефективності діяльності підприємств - Костирко, Руслан (Фінансовий простір, 2016)
В статті визначено проблеми та пріоритетні напрями пооб’єктного контролю ефективності діяльності підприємств. Сформовані концептуальні положення, організаційна модель системи пооб’єктного контролю та показано його переваги. Розкрито послідовність та методичне забезпечення організації поточного і ретроспективного контролю ефективності діяльності підприємств. Обґрунтовано підхід до контролю розподілу непрямих витрат і продемонстровано порядок ідентифікації внутрішніх резервів. Запропоновано інтегральний показник оцінки резервів потенціалу ефективності підприємств, який враховує чинники інфляції та ризику. Доведено необхідність оцінки та прогнозування очікуваного фінансового результату з урахуванням резервів.