Визначення рівня ефективності валютних операцій банків - Лебідь, Олеся; Чорнобай, Анастасія (Фінансовий простір, 2015)
Здійснено формування науково обґрунтованої сукупності показників з мінімальною їх кількістю для визначення ефективності валютних операцій банків. Проведено групування банків України за рівнем ефективності валютних операцій за допомогою багатовимірного кластерного аналізу методом k-середніх. Побудовано дискримінантні функції для груп банків за рівнем ефективності валютних операцій. Сформовано узагальнену схему визначення рівня ефективності валютних операцій банків України.