Цінові бульбашки на фінансовому ринку: ознаки утворення та алгоритм виявлення - Шевчук, Олександра; Дробінко, Роман (Фінансовий простір, 2015)
У статті досліджено ознаки (індикатори) розвитку цінових бульбашок, розкрито загальні передумови, які сприяють утворенню цінової бульбашки; проведено емпіричні дослідження з використанням історичних даних для з’ясування ознак зміни тренду ціни активів на фінансовому ринку;запропоновано статистичні методи та алгоритм виявлення існуючих цінових бульбашок на фондових ринках. Науково-методичні підходи до аналізу бульбашок, запропоновані в статті, дають змогу аналізувати поточну ринкову ситуацію, з певним ступенем імовірності визначати наявність бульбашок на ринку для прийняття інвестиційних рішень.