Видова систематизація фінансових посередників як основа формалізації їх системи - Цікановська, Наталія (Фінансовий простір, 2015)
Здійснено критичний аналіз підходів до поділу фінансових посередників та на цій підставі ідентифіковано та упорядковано класифікаційні ознаки фінансових посередників і подано основні їх види. Формалізовано систему фінансових посередників з урахуванням основних властивостей відкритих систем, ролі органів державного нагляду та саморегулівних організацій у функціонуванні фінансових посередників, видів фінансових посередників за типом активних фінансових операцій, переліку установ, що надають допоміжні послуги у сфері фінансового посередництва.