Дискусійні питання теорії страхового портфеля - Ткаченко, Наталія; Водолазська, Оксана (Фінансовий простір, 2015)
У статті розглядаються наукові підходи до визначення сутності поняття «страховий портфель», здійснено критичний аналіз даної дефініції з огляду на різновекторність її трактування, а саме з кількісної позиції в частині укладених договорів страхування, з якісної – із врахуванням сукупності страхових ризиків, що приймаються на страхування та зважаючи на функціональне призначення. На цій підставі сформоване авторське трактування поняття «страховий портфель». Обґрунтовано взаємозв’язок андеррайтингової політики із сформованими типами страхових портфелів. Уточнено та доповнено ознаки класифікації страхових портфелів.