Основні напрямки діяльності державних закордонних представництв на світових ринках озброєнь - Шемаєв, Володимир (Фінансовий простір, 2014)
У статті розглянуто проблему підвищення ефективності міжнародного військово-економічного співробітництва за рахунок просування в ролі експортера або імпортера власної держави, впливу на характер воєнно-економічних стосунків сторін. Запропоновано використання державних закордонних представництв України щодо підвищення реального впливу державного протекціонізму на результативність заходів з просування озброєнь. Розкрито зміст етапів визначення кон’юнктури ринку товарів військового призначення та подвійного використання.