Information System Of Biometric Authentication In Mobile Banking - Nyemkova, Elena (Фінансовий простір, 2014)
У статті розглянуто інформаційну систему мобільного банкінгу за допомогою смартфону на основі біометричної автентифікації. Запропоновано хеш-функцію, яка забезпечує закриття даних біометричного шаблону в інформаційних мережах при віддаленому доступі клієнта до рахунку. В якості біометрики розглядається структура райдужки ока людини. Хеш-функція описується у вигляді таблиці чисел, що не повторюються. Наведено перевірку криптографічної стійкості хеш-функції. Сеансовий ключ для хеша визначається послідовністю біометричних даних та автентифікаційних даних смартфона. Запропоновано протокол взаємної автентифікації клієнта і сервера платіжної системи. Наведено оцінку кількості безпечних звернень клієнта до платіжної системи.