Організаційно-методичні аспекти формування механізму фінансової безпеки банківської системи - Шиян, Діана (Фінансовий простір, 2014)
В статті розкрито організаційнометодичні аспекти формування механізму фінансової безпеки банківської системи. Автором запропоновано визначення механізму через систему економічних відносин. Виділено структурні компоненти механізму забезпечення фінансової безпеки. Наведено способи організації економічних відносин у сфері забезпечення банківської безпеки із визначенням суб’єктів, об’єктів таких відносин, фінансових інтересів, які підлягають захисту в таких відносинах, а також конкретних інструментів.