Методологічні аспекти наукових досліджень у сфері фінансово-кредитних відносин - Пшик, Богдан (Фінансовий простір, 2011)
У статті охарактеризовано сучасні методологічні підходи для проведення наукових досліджень за тематичними напрямками фінансово-кредитних відносин, наведено сутність та особливості застосування даних підходів. Автор обґрунтовує недостатність та неповноту сучасних підходів до проведення економічних досліджень. На основі проведеного аналізу доведено доцільність використання інституціоналізму, системного та інших підходів як вагомої складової методології дослідження фінансово-кредитних відносин