Понятійно-категоріальний апарат дослідження фінансової безпеки - Коваль, Людмила (Фінансовий простір, 2013)
У статті досліджено існуючі підходи до розуміння сутності фінансової безпеки, на основі чого визначено основні проблемні моменти формування понятійно-категоріального апарату дослідження цієї категорії. Визначено специфічні особливості, які дають змогу виокремити фінансову складову із загального поняття економічної безпеки. Запропоновано використання статичного та діяльнісного підходів до трактування сутності фінансової безпеки. Сформульовано універсальне визначення поняття «фінансова безпека».