Иррациональность современного экономического мышления и проблема диалога научного сообщества и хозяйственной практики - Лемещенко, Петр (Фінансовий простір, 2013)
У статті автор розглядає широку проблему гносеологічних можливостей сучасної економічної науки, звертаючись до категорії раціональності. На конкретних прикладах проаналізовано умови переходу раціональності до ірраціональності, яка посилює ефекти нестабільності сучасного світового господарства