Моделювання процесів регіонального економічного розвитку - Гедз, Михайло (Фінансовий простір, 2013)
Досліджено наукові погляди на прогнозування розвитку регіонів України. Визначена можливість і необхідність розробки двох типів сценаріїв щодо опису послідовності кроків і опису можливих наслідків для регіону. Обґрунтовано підходи до розробки сценаріїв регіонального розвитку з позиції основних стейкхолдерів. Акцентовано увагу на необхідність сценарного прогнозування та моделювання, що враховують вплив головних макроекономічних чинників на розвиток економіки України і дають можливість отримувати прогнози, що відображають альтернативні варіанти розвитку. Запропоновано схему формування моделі кредитування інноваційно активних підприємств.