Використання матричних методів портфельного аналізу для оцінки ефективності інтеграційних стратегій ТНК - Пасенко, Владислав; Лещенко, Марина (Фінансовий простір, 2013)
У статті досліджено природу інтеграційних стратегій сучасних ТНК, проаналізовано показники результативності діяльності ТНК у сфері послуг з використанням матриці БКГ та матриці направленої політики, здійснено оцінку ефективності реалізації інтеграційних стратегій даними компаніями.