Аналіз світового досвіду у сфері протидії легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, у контексті можливості його використання в Україні - Куришко, Олександр (Фінансовий простір, 2013)
У статті досліджено специфіку інституційного забезпечення у сфері протидії та запобігання легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом. Визначено особливості моделей національних систем фінансового моніторингу в різних країнах. Узагальнено можливості використання провідного досвіду у сфері протидії та запобігання легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, національною системою фінансового моніторингу України.