Innovation Of Lublin Region Against Selected Regions Of Central And Eastern Europe - Misterek, Wojciech (Фінансовий простір, 2013)
Метою статті є представлення порівняльного аналізу інноваційної діяльності Люблінського воєводства порівнянно з окремими регіонами Центральної і Східної Європи, що дозволяє діагностувати поточну ситуацію і дати відповідь, які регіони з порівняльною специфічністю можна висвітлюватися як більш-менш інноваційні. Водночас дослідження дає змогу перевірити, чи правильно розроблені конкретні ринкові переваги в досліджуваному регіоні Люблінським воєводством, і чи може він створити потенціал, щоб активізувати розвиток на роки вперед. Предметом цього дослідження є також визначення тенденцій, які з’явилися в 2007−2011 роках для того, щоб перевірити напрямок змін в окресленому регіоні порівнянно з іншими регіонами, а також виявити ті сфери, які потребують поліпшення для підвищення динаміки розвитку за допомогою інновацій.