Сутність та особливості істини і сучасних ідей в економіці - Іщенко, Микола; Руденко, Іван (Фінансовий простір, 2013)
Статтю присвячено аналізу історії розвитку категорії «істина», неоднозначності її оцінок та основних концепції істини. Їх аналіз проводиться у контексті взаємодії, оскільки вони мають взаємодоповнюючий характер. Показано, що проблема істини, шляхів її пошуку є провідною також і в економічній науці, що вимагає вивчення усіх напрямів, шкіл і течій економічної думки, а також їх раціональний синтез у цілісній економічній концепції. Особливого значення в економічній теорії набуває її оцінка з погляду добра і зла, справедливості і несправедливості, людиномірності. Висвітлено принципи історизму, конкретності, системності, об’єктивності, суперечності, зростання складності економічних систем та наступності.