МАРКЕТИНГОВІ КОМУНІКАЦІЇ ТРАНСПОТНО-ЛОГІСТИЧНОГО БІЗНЕСУ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ - Бочко, Олена; Марушко, Надія (Фінансовий простір, 2026)
У статті проведено комплексний аналіз маркетингових комунікацій транспортно-логістичного бізнесу на регіональному рівні України. Встановлено, що регіональні логістичні та транспортні компанії функціонують у умовах жорсткої конкуренції, орієнтуючись на одні й ті самі сегменти клієнтів, що робить традиційні засоби просування недостатніми для забезпечення стійких конкурентних позицій. Показано, що ефективні маркетингові комунікації повинні враховувати специфіку бізнесу, потреби локальних клієнтів та особливості регіонального ринкового середовища, формувати довгострокові взаємини, підвищувати рівень довіри та лояльності, сприяти чіткому позиціонуванню компанії та виділенню її унікальних переваг, рівня сервісу, інноваційних рішень і додаткової цінності для клієнтів. Наголошено на персоналізованому характері комунікацій, важливості формування соціального капіталу, прозорості операцій та управлінні репутаційними ризиками, що забезпечує утримання стратегічних партнерів і стабільність бізнесу. Показано, що систематизація та оцінка комунікацій підвищує конкурентоспроможність компаній, сприяє розвитку регіональної економіки та інтеграції локальних ринків у національні й міжнародні ланцюги постачання.