ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЛЬВІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ В МЕЖАХ ДОСЯГНЕННЯ ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Західна, Оксана; Білас, Діана; Грицай, Роман (Фінансовий простір, 2025)
Внаслідок опрацювання Цілей сталого розвитку у статті проаналізовано сутність та можливі шляхи досягнення Цілі №11 «Сталий розвиток міст та громад» для територіальних громад України. У роботі наведено втілення Цілі сталого розвитку №11 із законодавчої точки зору на прикладі реформи децентралізації, здійснено розбір фінансових інструментів, які Україна використовує на шляху до реалізації Цілей, а також проведено аналіз фінансового забезпечення ініціатив в межах досягнення Цілі на прикладі Львівської міської територіальної громади. Робота містить рекомендації стосовно потенційного залучення фінансування для подальшого виконання Цілей сталого розвитку.