МАКРОЕКОНОМІЧНИЙ АНАЛІЗ ВПЛИВУ ВІЙНИ НА ЕКОНОМІКУ УКРАЇНИ - Борщук, Ірина; Васьків, Оксана (Фінансовий простір, 2025)
У статті досліджено макроекономічні тенденції України в умовах війни 2022–2025 рр. та проведений макроекономічний аналіз впливу війни на економіку України. Особливу увагу приділено аналізу динаміки ВВП, ринку зайнятості, інфляції, зовнішньоекономічній діяльності та інвестиційній активності країни у воєнний період. Розглянуто вплив воєнних чинників на відновлення економіки та основні макроекономічні тенденції. Дослідження базується на комплексному аналізі офіційних статистичних даних Державної служби статистики України, звітів Національного банку України та Міністерства фінансів, а також міжнародних фінансових організацій. Запропоновано практичні рекомендації щодо зміцнення економічної стійкості та формування стратегій відновлення, спрямованих на довгострокове економічне зростання України.