ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ТЕРИТОРІАЛЬНО-ОРІЄНТОВАНОГО ПІДХОДУ В ПУБЛІЧНОМУ УПРАВЛІННІ РЕГІОНАЛЬНИМ РОЗВИТКОМ - Стасишин, Андрій; Янович, Арсеній (Фінансовий простір, 2025)
У статті розглянуто теоретико-методологічні засади територіально-орієнтованого підходу в публічному управлінні регіональним розвитком. Визначено його основоположні принципи, інструменти та інституційні передумови реалізації. Узагальнено європейський досвід територіально-орієнтованої політики та окреслено проблеми й перспективи її імплементації в Україні.