КІБЕРРИЗИКИ ТА СТРАХУВАННЯ ІТ-ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ: МІЖНАРОДНИЙ ТА УКРАЇНСЬКИЙ ДОСВІД - Задорожна, Анна (Фінансовий простір, 2025)
У статті досліджуються питання кіберризиків та страхової відповідальності в сфері ІТ. Указано основні невизначеності, які можуть ускладнювати процес розробки програмного забезпечення. Розглянуто типові види полісів, які використовуються для страхування ІТ-сфери в Україні, охарактеризовано основних гравців на ІТ-ринку та послуги, які вони пропонують. Дано якісну оцінку ринку страхування ІТ-сфери в Україні, а також розглянуто стан ринку страхування ІТ-відповідальності та кіберризиків в США та ЄС. Зроблено висновок, що ринок страхування ІТ-відповідальності в Україні має фрагментарний характер та перебуває у початковому стані.