РОЗВИТОК ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИХ МЕХАНІЗМІВ СТРАХУВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИЗИКІВ БІЗНЕС-СТРУКТУР В УКРАЇНІ - Пшик, Богдан (Фінансовий простір, 2025)
У статті систематизовано перелік інвестиційних ризиків бізнес-структур, узагальнено практику застосування механізмів страхування інвестицій на міжнародному рівні. Обґрунтовано авторський підхід щодо створення та функціонування в Україні спеціальної установи – Державного страхового пулу, який би здійснював страхування та перестрахування інвестиційних ризиків бізнес-структур у пріоритетних сферах економіки. Розроблено удосконалену модель ринку страхування інвестиційних ризиків та пропозиції щодо забезпечення подальшого функціонування та розвитку.