ЧИННИКИ ФІНАНСОВОЇ СТАБІЛЬНОСТІ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ ЯК ІНДИКАТОР ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ДЕРЖАВИ - Сидорович, Олена (Фінансовий простір, 2025)
У статті проведено комплексний аналіз чинників фінансової стабільності банківської системи України, з акцентом на їхній взаємозв’язок із економічною безпекою держави. Дослідження систематизує зовнішні чинники та внутрішні детермінанти, виявляючи їхню сукупну динаміку в умовах сучасних викликів. На основі виявлених закономірностей розроблено практичні рекомендації щодо посилення стійкості банківського сектору через оптимізацію внутрішніх механізмів стійкості та мінімізацію впливу зовнішніх ризиків, що становить наукову основу для формування ефективної політики фінансової безпеки.