ЗАСТОСУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ БЛОКЧЕЙНУ ДЛЯ ДИВЕРСИФІКАЦІЇ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПОРТФЕЛЯ - Кормушин, Ярослав (Фінансовий простір, 2025)
Розширення сфери застосування цифрових активів, децентралізованих фінансів і смарт-контрактів створює нові можливості для диверсифікації інвестиційних портфелів як інституційних, так і індивідуальних інвесторів. У статті охарактеризовано сучасні тенденції цифровізації процесу інвестування, а також визначено потенційні напрями застосування технології блокчейну у процесі диверсифікації інвестиційного портфеля. До таких напрямів автор відносить розширення спектру інвестиційних активів за рахунок криптовалют, що базуються на блокчейні, використання смарт-контрактів для автоматизованого і прозорого розподілу активів, вдосконалення процесів управління ризиками інвестиційного портфеля за рахунок використання блокчейну та блокчейн-аналітики.