ІНФОРМАЦІЙНІ ТА КОМУНІКАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ЯК ЧИННИК ПІДВИЩЕННЯ ФІНАНСОВОЇ ПРОЗОРОСТІ ТА КОНТРОЛЮ - Ситник, Володимир (Фінансовий простір, 2025)
У статті досліджено роль інформаційних та комунікаційних технологій як ключового чинника підвищення фінансової прозорості, ефективності фінансового контролю та забезпечення фінансової безпеки. Проаналізовано основні напрями застосування цифрових інструментів у фінансовому моніторингу та виявленні порушень фінансово-господарської діяльності. Обґрунтовано значення автоматизації та цифровізації фінансових процесів для формування фінансових систем, а також їх відповідність міжнародним стандартам фінансового контролю та антикорупційним підходам. Визначено, що впровадження ІКТ сприяє трансформації фінансового контролю, що підвищує результативність використання публічних фінансів і зміцнює довіру суспільства до фінансових інституцій.